OGIBiz Website

Menu
2927908
Main Description
2928709

Εκπαιδευση στον Σακχαρωδη Διαβητη

Horizontal Image Area
2928714

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια μεταβολική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα λόγω της μειωμένης παραγωγής ινσουλίνης, της δράσης της ινσουλίνης ή και των δύο. Απαιτεί συνεχή διαχείριση και η εκπαίδευση διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην ενδυνάμωση των ατόμων να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την κατάστασή τους. Ένας κλινικός διαιτολόγος είναι ένα ουσιαστικό μέλος της ομάδας υγειονομικής περίθαλψης που μπορεί να παρέχει εκπαίδευση και καθοδήγηση σχετικά με τη διατροφή και τη διατροφική διαχείριση σε άτομα με διαβήτη.

Main Description
2928715

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τον γλυκαιμικό σας έλεγχο και να αποκτήσετε πολλές γνώσεις που αφορούν τον διαβήτη. Παρέχουμε υπηρεσίες εκπαίδευσης σε όλα τα άτομα με:

  • Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 (αντλίες ινσουλίνης κ.α.)
  • Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
  • ΣακχαρώδηΔιαβήτη Κυήσης
  • Πρόδιαβήτη
  • Αντίσταση στην ινσουλίνη

Κάποια σημεία που θα  προσπαθήσουμε να καλύψουμε στο ραντεβού μας:

  1. Κατανόηση του διαβήτη: Ο κλινικός διαιτολόγος μπορεί να εξηγήσει τους διαφορετικούς τύπους διαβήτη (τύπου 1, τύπου 2, διαβήτης κύησης) και τους υποκείμενους μηχανισμούς που οδηγούν σε υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Μπορούν επίσης να διευκρινίσουν παρανοήσεις και να αντιμετωπίσουν κοινούς μύθους που σχετίζονται με την πάθηση.
  2. Μέτρηση υδατανθράκων: Η καταμέτρηση υδατανθράκων είναι μια θεμελιώδης δεξιότητα για τα άτομα με διαβήτη (ειδικότερα σε άτομα με διαβήτη τύπου 1), καθώς οι υδατάνθρακες έχουν τον πιο σημαντικό αντίκτυπο στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Ο διαιτολόγος μπορεί να διδάξει στα άτομα πώς να αναγνωρίζουν και να εκτιμούν την περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες διαφορετικών τροφίμων, να διαβάζουν τις διατροφικές ετικέτες και να υπολογίζουν τις δόσεις ινσουλίνης με βάση την πρόσληψη υδατανθράκων.
  3. Γλυκαιμικός δείκτης/φορτίο: Μπορεί να εκπαιδεύσει τα άτομα σχετικά με τον γλυκαιμικό δείκτη (GI) και το γλυκαιμικό φορτίο (GL) των τροφίμων. Μπορούν να εξηγήσουν πώς οι διαφορετικοί υδατάνθρακες επηρεάζουν διαφορετικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και να βοηθήσουν τα άτομα να κάνουν επιλογές που προάγουν τον καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο.
  4. Σχεδιασμός γευμάτων: Μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να δημιουργήσουν εξατομικευμένα προγράμματα γευμάτων που να καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες και να ευθυγραμμίζονται με τους στόχους διαχείρισης του διαβήτη. Μπορούν να παρέχουν καθοδήγηση σχετικά με τον έλεγχο της μερίδας, τον χρόνο των γευμάτων και την κατανομή των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, μπορούν να προσφέρουν πρακτικές συμβουλές για την προετοιμασία γευμάτων και να προτείνουν εναλλακτικές υγιεινές τροφές.
  5. Παρακολούθηση γλυκόζης αίματος: Μπορεί να διδάξει στα άτομα πώς να παρακολουθούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους χρησιμοποιώντας μετρητές γλυκόζης και συνεχείς μετρητές γλυκόζης (CGM). Μπορούν να εξηγήσουν τα εύρη στόχων για τη γλυκόζη στο αίμα και να καθοδηγήσουν τα άτομα στην ερμηνεία και την ανταπόκριση στα αποτελέσματα.
  6. Διαχείριση υπογλυκαιμίας: Το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα ή η υπογλυκαιμία είναι μια πιθανή επιπλοκή της θεραπείας του διαβήτη. Ο διαιτολόγος μπορεί να εκπαιδεύσει τα άτομα σχετικά με τα συμπτώματα, τις αιτίες και την πρόληψη της υπογλυκαιμίας. Μπορούν επίσης να παρέχουν συστάσεις σχετικά με τις κατάλληλες ενέργειες που πρέπει να ληφθούν όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν πολύ χαμηλά.
  7. Ανάγνωση διατροφικών ετικετών: Μπορεί να εκπαιδεύσει τα άτομα για το πώς να διαβάζουν και να κατανοούν τις διατροφικές ετικέτες στις συσκευασίες των τροφίμων. Αυτό περιλαμβάνει τον εντοπισμό κρυμμένων σακχάρων, την αξιολόγηση των μεγεθών μερίδων και τη λήψη τεκμηριωμένων επιλογών με βάση την περιεκτικότητα των τροφίμων σε θρεπτικά συστατικά.
  8. Τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής: Εκτός από τη διατροφή, ένας κλινικός διαιτολόγος μπορεί να συζητήσει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας, της διαχείρισης του στρες, του ύπνου και άλλων παραγόντων του τρόπου ζωής στη διαχείριση του διαβήτη. Μπορούν να παρέχουν συστάσεις για την ενσωμάτωση της τακτικής άσκησης και την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών που συμβάλλουν στη συνολική ευεξία.
  9. Μακροχρόνιες επιπλοκές: Ο διαβήτης μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες μακροπρόθεσμες επιπλοκές, όπως καρδιακές παθήσεις, νεφρική νόσο και νευρική βλάβη. Ο διαιτολόγος μπορεί να εκπαιδεύσει τα άτομα σχετικά με αυτές τις πιθανές επιπλοκές και τον ρόλο της διατροφής στη μείωση του κινδύνου ή στη διαχείριση των υπαρχουσών συνθηκών.
  10. Διαρκής υποστήριξη: Η εκπαίδευση είναι μια συνεχής διαδικασία και ο κλινικός διαιτολόγος μπορεί να παρέχει συνεχή υποστήριξη και καθοδήγηση σε άτομα με διαβήτη. Μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων

Tο πιο σημαντικό όμως στα άτομα με Διαβήτη δεν είναι  μόνο το πως να τρως σωστά αλλά να σας μάθουμε πως διαφορετικά τρόφιμα επηρεάζουν την γλυκόζη αίματος χωρίς αυτά να τα φύγεις εντελώς απο το διατροφικό σου πλάνο.

Θα φύγετε από το γραφείο μας με στρατηγικές πραγματικής ζωής για τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, ώστε να μπορείτε να έχετε περισσότερη προβλεψιμότητα και λιγότερη υπερένταση στη διαχείριση σας.

Footer
2927913

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


+35799360623
info@sweetlifestyle.eu
Δευτέρα: 10:00 – 18:00
Τρίτη: 10:00 – 18:00
Τετάρτη: 15:00 – 18:00
Πέμπτη: 10:00 – 18:00
Παρασκευή: 10:00 – 16:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ


Λεωφόρος Ελλάδος 9, 8020 Πάφος
Πολυκατοικία ΣΤΕΛΜΙΟ ΜΕΓΑΡΟ, 2ος όροφος
ΟΔΗΓΙΕΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ